ENZO PELLINI

ENZO PELLINI 100% LEDEREN TEGELS kunnen worden gebruikt op wanden en meubels, deuren en tafelbladen, ladekastjes en lambrisering, kastplanken en allerlei andere meubelen met een gladde ondergrond… De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang de te beplakken delen droog, schoon en vetvrij zijn.

 

Het leer

Leer is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Leer is niet alleen een duurzaam en warm materiaal maar het is ook geluiddempend en brandvertragend, het heeft een chique en tegelijkertijd stoere uitstraling. Een leren wandbekleding van ENZO PELLINI is werkelijk uniek want iedere tegel is weer een beetje anders. En dat geldt voor zowel de structuur als de kleur.

 

Geef een stoer karakter aan je interieur

Het leer waar ENZO PELLINI mee werkt, komt van dieren die hun leven hebben doorgebracht in de vrije natuur. Deze dieren hebben onder meer te maken gehad met muggenbeten, gevechten en obstakels als prikkeldraad. Al deze zaken hebben littekens nagelaten op de huid. De sporen daarvan blijven soms, ook na de door ons gedane bewerking, zichtbaar, maar het zijn tevens juist die elementen die de huid uniek maken en het een stoer karakter geven. Dit hoogwaardige natuurproduct is gemaakt van 100% echt leder en is niet afgewerkt met een kunstlaag. De natuurlijke structuur- en kleurnuances zijn echt een uniek kenmerk van het product.

 

De kleuren

ENZO PELLINI heeft met zorg vier prachtige kleuren geselecteerd, te weten: MARRON, MUD, CHOCO en ANTRACIET. Elke kleur heeft een eigen karakter en uitstraling en is daarom juist zo toepasbaar in heel verschillende ruimtes. De kleuren vormen allemaal een mooie basis die uitstekend te combineren valt met andere natuurlijke materialen als hout, steen of beton. Maar ook naast een ingetogen kalkwand komt dit materiaal tot zijn recht.

 

De kleuren kunnen onderling of per doos licht afwijken

De kleuren kunnen per doos licht in nuance variëren. De kwaliteit van de kleur van het leer wordt mede bepaald door licht, temperatuur, luchtvochtigheid en zelfs door leeftijd. Hoewel wij het aan de ene kant graag zouden willen, hebben wij op deze factoren geen invloed. Aan de andere kant is het tevens de charme van natuurlijk plantaardig gelooid leer.

Zelfs na het aanbrengen van de tegels kan, op den duur, afhankelijk van factoren als [zon-]licht en vocht, een licht kleurverschil ontstaan. Men kan er voorzichtig van uit gaan dat lichte kleuren wat donkerder kunnen worden en donkere kleuren juist wat lichter. Iedere nieuwe zending kan een klein kleurverschil met zich meebrengen. Het blijft een natuurproduct tenslotte!

TIP: Meng, voordat je een oppervlakte gaat beplakken die groter is dan 1m2, de totale hoeveelheid van de verschillende dozen door elkaar.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, dat is voor ons iets vanzelfsprekends. Duurzame producten zijn het gevolg van innovatie en altijd maar weer kijken hoe we het beter voor ons dierbare milieu kunnen maken.

De huiden die wij tot leer verwerken zijn 100% buffelleder, afkomstig van dieren die vrij hebben geleefd en niet voor de huiden zijn gefokt. Deze huiden zijn dus eigenlijk een bijproduct. Dat klinkt misschien wat minderwaardig, maar een hoogwaardig product maken van restmateriaal is natuurlijk heel duurzaam. De huiden worden op een zo natuurlijk mogelijke manier verwerkt.

ENZO PELLINI betrekt haar huiden vanuit ondernemingen die innovatief bezig blijven, zeker ook op het gebied van looien, verven en transporteren. Leer is bij uitstek een mooi product met een luxe uitstraling. Dat mooi en duurzaam samen kunnen gaan bewijst ENZO PELLINI hier wel mee!

 

De voorbereiding

Om een optimaal resultaat te krijgen en te behouden is het belangrijk de volgende regels zoveel mogelijk aan te houden.

  • Verwijder alle losse bestanddelen en scheidings-middelen zoals olie, vet, was, lak en verflagen.
    • Reinig de ondergrond grondig; voordat je gaat plakken moet deze droog, glad, draagkrachtig, stof- en vetvrij te zijn.
    • Zorg voor een werkplek waar de leren tegels desgewenst op maat kunnen worden gemaakt.

TIP: Het is het handigst om alle nodige materialen van tevoren klaar te leggen. Denk daarbij aan een waterpas, snijplank, potlood, haakse hoek of liniaal, stanleymes en een rolmaat.

 

#leeropdemuur in een paar stappen

Wil jij ook #leeropdemuur, maar weet je niet precies hoe? Bekijk onderstaande video en leer in enkele stappen hoe je jouw kamer eenvoudig een luxe stijl geeft!

 

 

 

 

Laat je inspireren door ENZO PELLINI

Eindelijk is die geweldige exclusieve uitstraling van een 100% lederen tegel nu binnen handbereik. Voor de doe-het-zelver die eens iets anders wil dan behangen, sauzen of betimmeren. Voor wie graag net iets extra’s toevoegt in het interieur. Iets stijlvols, met luxe uitstraling maar ook duurzaam, praktisch en onderhoudsvriendelijk. De leren tegels van ENZO PELLINI zijn niet alleen erg mooi maar ze hebben ook allerlei onverwachte kwaliteiten en mogelijkheden. Kortom, laat je inspireren! De mogelijkheden zijn gerust eindeloos te noemen!